Gå direkt till innehåll
Peter Westbye, Senior Scientist (tv) och Leif Karlson, R&D Manager Nouryon tillsammans med  Nouryon Nordic Prize vinnaren Sabrina Valetti, Malmö Universitet.
Peter Westbye, Senior Scientist (tv) och Leif Karlson, R&D Manager Nouryon tillsammans med Nouryon Nordic Prize vinnaren Sabrina Valetti, Malmö Universitet.

Nyhet -

Nouryons nordiska forskarpris till Sabrina Valetti

Nouryons nordiska forskarpris för unga forskare inom yt- och kolloidkemi går i år till PhD Sabrina Valetti. Hon tilldelas priset för sitt utmärkta arbete och sin forskning kring användning av nanoporösa silikapartiklar för utveckling av bättre läkemedel. Priset består av ett resestipendium på 50 000 kronor.

- Jag är hedrad av att vinna det här priset, särskilt för att det är så många högt ansedda forskare som fått det innan mig. Det är också viktigt för min personliga motivation, då man som forskare många gånger bedriver forskning utan att få någon uppmärksamhet, säger Sabrina Valetti.

Det här priset går till forskare som är aktiva i Norden inom området yt- och kolloidkemi och som bedriver oberoende forskning på hög internationell nivå. Sabrina Valetti fick ta emot utmärkelsen av Peter Westbye och Leif Karlson, Nouryon, under ceremoniella former på Kemisamfundets årliga symposium kring yt- och materialkemi som i år äger rum i Malmö.

Priset har delats sedan 1985 och totat har 62 unga forskare fått motta utmärkelsen. Det är professorer från alla nordiska universitet som nominerar kandidater och Sabrina tog hem årets pris i konkurrens med tio välmeriterade forskarkollegor.

Juryn för Nouryon 2019 Nouryon Nordic Prize bestod av:

Krister Holmberg, Professor emeritus vid Chalmers
Lennart Piculell, Professor vid Lunds Universitet
Per Claesson, Professor vid KTH
Peter Westbye, PhD Noruyon
Leif Karlson, PhD Nouryon

Relaterade länkar

Ämnen

Presskontakt

Annika Hilmersson

Annika Hilmersson

Presskontakt Head of Communications Technology Solutions & Sweden